Mobility management

Bedrijven zijn op zoek naar nieuwe vervoersoplossingen die passen bij de veranderende trends en de wensen van de werknemers. De inzet van leaseauto’s is al lang niet meer voldoende om de mobiliteit van uw medewerkers naar tevredenheid in te vullen. Bovendien leiden leaseauto’s ook niet altijd tot de laagst mogelijke kosten. Een meer duurzame vorm van mobiliteit is in de meeste gevallen mogelijk.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen of wijzigen van uw mobiliteitsbeleid en een efficiënte invulling van uw mobiliteitsbudget? ROI fleet & mobility levert en beheert diverse mobiliteitsvormen, adviseert u graag over en efficiënte en kostenbesparende invulling van uw mobiliteitsbudget en onderzoekt welke alternatieve vervoersmiddelen passen bij de wensen van uw organisatie en de werknemers. Dat is effectief mobility management!

Mobility scan en strategie

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mobiliteit binnen uw organisatie, voert ROI fleet & mobility een scan uit. Daarbij brengen we de volgende zaken in kaart:

 • Aantal vestigingen;
 • De kernprocessen van uw organisatie;
 • Bijbehorende vervoersmogelijkheden per proces;
 • Huidige vervoersbewegingen per functie;
 • Vervoersbewegingen voor woon-werkverkeer, zakelijk vervoer en privégebruik;
 • Kostenniveau;
 • Arbeidsvoorwaardelijke aspecten;
 • Mogelijkheden per functie om (deels) thuis te werken.

Op basis van de resultaten van de scan en uw wensen, ondersteunt ROI fleet & mobility u bij het vormgeven van een (nieuwe) mobiliteitsstrategie.

Mobiliteitsbudget invullen en beheren

Door de veranderende wereld van mobiliteit en de veranderende wensen van werknemers, verandert ook de invulling van uw mobiliteitsbudget. Niet alleen moet u rekening houden met de kosten van leaseauto’s, maar ook met de kosten voor openbaar vervoer of e-bikes.

ROI fleet & mobility is uw betrouwbare expert bij het invullen en beheren van uw mobiliteitsbudget. Ons doel? Kosten besparen waar mogelijk om zo een efficiënte invulling van uw mobiliteitsbudget te realiseren. De volgende factoren zijn daarbij belangrijk:

 • Analyse van de huidige mobiliteitsregeling
 • Reistijd van de medewerkers o.b.v. postcodeonderzoek
 • Huidige gang van zaken bij het declareren van reiskosten
 • Mogelijkheden om reistijd van medewerkers te beperken
 • Mogelijke alternatieve vervoersmogelijkheden (naast leaseauto’s)

Om kosten te beperken, worden medewerkers vaak voorzien van een persoons- of functiegebonden mobiliteitsbudget. Zij worden zo gestimuleerd om de beste en meest voordelige keuzes te maken bij het selecteren van een vervoermiddel. Bekijk direct of uw mobiliteitsmanagement goedkoper kan, met de Quickscan.

Leveren en beheren diverse mobiliteitsvormen

Steeds meer organisaties beseffen dat de mobiliteitsbehoefte aan het veranderen is. Mobility management speelt daar op in. Waar vroeger de leaseauto de standaard oplossing was, zien we nu dat diezelfde leaseauto steeds vaker stilstaat. In de file, op de parkeerplaats of gewoon thuis. De manier waarop we werken verandert en dus ook de manier waarop medewerkers zich willen verplaatsen.
Lees meer over onze visie op de toekomst van mobiliteitsmanagement in dit artikel in het AutoleaseWereld magazine.


Dit vraagt om een aanpassing van uw mobiliteitsbeleid. Niet langer maakt de werkgever de keuze, maar de werknemer zelf. Die kan immers als geen ander bepalen hoe, wanneer en van welk vervoermiddel hij gebruik wil maken.

Daarbij kunt u denken aan openbaar vervoer, het introduceren van een fietsplan of het inzetten van leaseauto’s voor klantbezoeken. ROI fleet & mobility levert deze mobiliteitsvormen en beheert ook het cont(r)act met alle leveranciers. Daarnaast leveren wij ook de juiste bestanden aan bij de financiële administratie voor de inhoudingen op de salarissen. Wij voorzien u van informatie door onze slimme kwartaalrapportages over de stand van zaken en mogelijke verbeteringen.

Direct weten of uw mobiliteitsmanagement gemakkelijker en goedkoper kan? Doe de Quickscan!

ROI Fleet & Mobility: Meer flexibele mobiliteit!/css/images/ontzorging
Volledige ontzorging van uw wagenparkbeheer en zakelijke mobiliteit
/css/images/ervaren
Ervaren team met kennis, expertise en oplossingen
/css/images/besparen
Besparen op en voorkomen van onnodige mobiliteitskosten
/css/images/analyse
Betere analyse, benchmarking, advisering en besluitvorming

Weten of uw mobility management gemakkelijker en goedkoper kan?

Succesvolle casussen