Advies

Advies is een onderdeel van onze standaard dienstverlening. In sommige gevallen heeft u behoefte aan extra advies en ondersteuning. Onze senior Fleet- en Mobility consultants staan voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Zij beschikken over minimaal 15 jaar relevante ervaring en zijn veel vraagstukken al meerdere malen in de praktijk tegengekomen. Zo krijgt u gegarandeerd een professioneel en betrouwbaar advies.

Opstellen of wijzigen van het auto- of mobiliteitsbeleid

Heeft u vragen zoals:

  • “Hoe kan ik de reistijd van onze medewerkers beperken?”
  • “Wat is de goedkoopste oplossing?”
  • “Welke invloed heeft Het Nieuwe Werken op de mobiliteit?”
  • “Hoe kunnen wij medewerkers beter faciliteren zonder hogere kosten?”
  • “Hoe gaan OV, eigen auto en leaseauto samen?”
Al deze vragen worden beantwoord bij het opstellen van uw mobiliteitsbeleid. Met haar jarenlange ervaring ontwikkelt ROI fleet & mobility een autobeleid of mobiliteitsbeleid op maat voor uw organisatie. In het auto- of mobiliteitsbeleid leggen we zaken vast over o.a. autoregeling en contractafspraken met leveranciers.

Beschikt uw organisatie al over een wagenpark- of mobiliteitsbeleid? ROI fleet & mobility ondersteunt u graag met het wijzigen en optimaliseren hiervan. U zult niet de eerste organisatie zijn die na het wijzigen van uw beleid door ROI fleet & mobility een kostenbesparing tot wel 15% kan realiseren.

Benchmark/tenders

Veel organisaties werken al jaren samen met dezelfde leasemaatschappij. We ontdekken bij veel bedrijven dat de tariefstelling van deze maatschappijen boven het marktgemiddelde liggen. Hier ligt dus een kans om te besparen! Dat betekent niet dat u direct moet overstappen naar een leasemaatschappij. Deze constatering biedt ons ook handvatten om de onderhandeling aan te gaan met uw huidige partner.

ROI fleet & mobility helpt u bij het opstellen van een inkoopstrategie en het uitvoeren van tenders, om zo op basis van verschillende factoren te bepalen welke leasemaatschappijen het meest geschikt zijn voor uw organisatie. Zo’n strategie is niet alleen relevant voor bedrijven die voor het eerst een leasecontract gaan afsluiten, maar ook wanneer u een extra leverancier nodig heeft of vervanging zoekt voor uw huidige leverancier.


Naast het selecteren van de meest voordelige leasemaatschappijen, geven wij u ook advies over andere mobiliteitsmogelijkheden. Een leaseauto is namelijk niet altijd de meest efficiënte en goedkoopste optie voor al uw medewerkers. Denk ook aan openbaar vervoer, e-bikes of het gebruik van een leaseauto in combinatie met een eigen auto. ROI fleet & mobility zorgt voor een passende en kostenbesparende oplossing.

Prijsborging

Het wagenparkbeheer en de zakelijke mobiliteit zijn één van de grootste kostenposten van een organisatie. U steekt dan ook veel tijd en energie in het realiseren van een scherp leasetarief en goede voorwaarden tijdens uw zoektocht naar een geschikte leasemaatschappij om mee samen te werken.

Door meerdere offertes op te vragen, heeft u vergelijkingsmateriaal en kunt u zo de laagste prijs waarborgen. De leaseprijzen in zo’n offerteronde zijn vaak veel lager dan gemiddeld, dus u denkt dat u het ongetwijfeld goed voor elkaar heeft. Helaas zien we dat de leaseprijzen na zo’n offerteronde langzaam omhoog kruipen en dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen!

ROI fleet & mobility heeft een unieke tool ontwikkeld die u 100% prijszekerheid biedt. Met onze tool - de Autolease Calculator ROI (ACR) - voeren wij een continue vergelijking uit voor iedere ingezette leaseauto. Dat betekent dat de leaseprijzen continu laag kunnen blijven. Zelfs bij veranderingen in de looptijd en kilometrages betaalt u gegarandeerd diezelfde scherpe prijs van de aanbieding uit de offerteronde.

Bekijk hier het whitepaper over prijsborging van uw leaseprijzen.

/css/images/ontzorging
Volledige ontzorging van uw wagenparkbeheer en zakelijke mobiliteit
/css/images/ervaren
Ervaren team met kennis, expertise en oplossingen
/css/images/besparen
Besparen op en voorkomen van onnodige mobiliteitskosten
/css/images/analyse
Betere analyse, benchmarking, advisering en besluitvorming

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en professioneel advies over uw wagenpark of mobiliteitsbeleid?

Succesvolle casussen