Fleet Management

ROI fleet & mobility ontzorgt u volledig bij het beheren van uw wagenpark. Wij beschikken over meer dan 20 jaar ervaring en beheren momenteel zo’n 10.000 leaseauto’s voor organisaties in Nederland en daarbuiten. Op structurele basis ondersteunen wij organisaties met middelgrote tot grote wagenparken, onder andere ABN AMRO, KLM/Air france en NetApp. Ook diverse non-profit organisaties hebben hun wagenparkbeheer aan ons uitbesteed, o.a. het Hoogheemraadschap van Delfland.

Multi-vendor Fleet Management

Omdat een organisatie natuurlijk verzekerd wil zijn van het scherpste aanbod bij het aanschaffen van een leaseauto, vraagt zij bij elke nieuw aan te schaffen auto meerdere offertes op. Het doel? Een zo voordelig mogelijke prijs waarborgen. De samenwerking met meerdere leasemaatschappijen wordt ook wel integraal of multi-vendor fleet management genoemd.

Enerzijds bespaart u zo kosten, anderzijds brengt dit extra werkzaamheden qua administratie en is het soms lastig om het overzicht te bewaren.

Dat is dan ook de reden dat organisaties met een groot wagenpark het beheer uitbesteden aan ons. Wij nemen dan uw totale wagenparkbeheer over en voeren de autoregeling voor u uit. Via onze car configurator kan uw medewerker een auto uitkiezen. Vervolgens vragen wij bij de verschillende leasemaatschappijen offertes op, vergelijken deze en bestellen de auto uiteindelijk bij de goedkoopste maatschappij. Wij voeren ook alle controles voor u uit en leveren de juiste bestanden aan bij de financiële administratie voor de inhoudingen op de salarissen. Daarnaast rapporteren wij op kwartaalbasis, zodat u nauw betrokken blijft en het complete overzicht behoudt.

Uiteraard voorzien wij u structureel van advies over de te nemen besluiten en aanpassingen in het beleid. Dat zorgt voor een autoregeling die altijd actueel is, u voorkomt onnodige kosten en u krijgt inzicht in het kostenverloop.

Direct inzicht in wat u kunt besparen? Doe de Quickscan!

Single-vendor Fleet Management

Wanneer u structureel samenwerkt met één leasemaatschappij, wordt dit ook wel single-vendor fleet management genoemd. U wilt dan natuurlijk wel profiteren van de scherpste tarieven, ook op langere termijn. ROI fleet & mobility heeft een tool ontwikkeld (de Autolease Calculator ROI - lees hier meer over deze tool) waarmee alle leaseprijzen gecontroleerd kunnen worden op basis van het in de offerteronde afgegeven leasetarief.

Het prijsniveau van de eerste aanbieding wordt vastgelegd en zal naar verloop van tijd net zo scherp blijven. Het aangeboden prijsniveau blijft gehandhaafd, doordat ROI een continue en 100% dekkende vergelijking voor iedere ingezette leaseauto kan uitvoeren. Van alle auto’s wordt de totale exploitatie (looptijd x leasetarief) van de aanbieding vergeleken met de totale exploitatie van alle calculaties uit de ACR. Dit wordt vervolgens uitgedrukt als een percentage van het in de ACR berekende prijsniveau. Dit percentage wordt vastgelegd als BaseLine: het relatieve prijsniveau uit de aanbieding ten opzichte van de ACR.

Daarnaast kunnen we ook andere controles voor u uitvoeren, bijvoorbeeld facturen, hercalculaties en matrixoffertes.

Internationaal Fleet Management

Voor enkele opdrachtgevers beheert ROI fleet & mobility ook hun leaseauto’s in het buitenland. Momenteel beheren wij al meer dan 1000 leaseauto’s in achttien verschillende landen. Dat doen we gewoon vanaf ons kantoor in Naarden, door gebruik te maken van slimme ICT-oplossingen en tele- en videoconferencing.

Fleet management is niet voor een ieder eenvoudig te begrijpen. Toch kan uw wagenpark een flinke kostenpost zijn. Zie direct of uw fleet goedkoper en gemakkelijker kan: voer de Quickscan uit.

ROI Fleet & Mobility: Meer flexibele mobiliteit!

/css/images/ontzorging
Volledige ontzorging van uw wagenparkbeheer en zakelijke mobiliteit/css/images/ervaren
Ervaren team met kennis, expertise en oplossingen
/css/images/besparen
Besparen op en voorkomen van onnodige mobiliteitskosten
/css/images/analyse
Betere analyse, benchmarking, advisering en besluitvorming

Weten of uw fleet management gemakkelijker en goedkoper kan?

Succesvolle casussen